lørdag den 22. juni 2013

Rugbrødsboller

Findes der noget lækre end en dejlig rugbrødsbolle med lidt smør og mørk pålægschokolade? Nej det tror jeg næsten ikke. Jeg har længe søgt efter den rigtige opskrift på rugbrødsboller, men synes ikke at jeg har fundet den rigtige endnu. Jeg har fundet en opskrift på Arla.dk, som jeg vil prøve af. Jeg har dog lavet opskriften fra Arla om.
Der bliver ca. 25 boller.
Ingredienser:
  • 3 dl knækkede rugkerner
  • Vand så kernerne er dækket

  • 3 dl vand
  • 3 dl yoghurt natural
  • 30 g gær
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1½ dl hørfrø
  • 4 spsk mørk sirup
  • 1 spsk groft salt
  • 2 dl havregryn
  • 250 g hvedemel
  • 350 g groft rugmel

Pensling
  • Becel/smør
Bagetid
  • ca. 20 min. ved 200 grader.

Sådan gør du
  • Sæt rugkernerne i blød i vand i ca. 2 timer.
  • Hæld dem til afdrypning i en sigte - smid vandet væk.
  • Hæld lunkent vand i en skål og opløs gæren.
  • Tilsæt yoghurt natural.
  • Tilsæt de afdryppede rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og de øvrige ingredienser.
  • Slå dejen godt sammen og sæt den tildækket til hævning i 3 timer.
  • Form ca. 25 brød med 2 skeer og læg dem på plader med bagepapir.
  • Pensl brødene og bag det til de er gyldne og sprøde.


2 kommentarer:

  1. Denne opskrift er der helt sikkert et par på denne matrikel som har savnet hele eftermiddagen :D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var det jeg tænkte, derfor den kom ind i dag :D

      Slet