Der bliver ca. 25 boller.
Ingredienser:
- 3 dl knækkede rugkerner
- Vand så kernerne er dækket
- 3 dl vand
- 3 dl yoghurt natural
- 30 g gær
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1½ dl hørfrø
- 4 spsk mørk sirup
- 1 spsk groft salt
- 2 dl havregryn
- 250 g hvedemel
- 350 g groft rugmel
- Becel/smør
Bagetid
- Sæt rugkernerne i blød i vand i ca. 2 timer.
- Hæld dem til afdrypning i en sigte - smid vandet væk.
- Hæld lunkent vand i en skål og opløs gæren.
- Tilsæt yoghurt natural.
- Tilsæt de afdryppede rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og de øvrige ingredienser.
- Slå dejen godt sammen og sæt den tildækket til hævning i 3 timer.
- Form ca. 25 brød med 2 skeer og læg dem på plader med bagepapir.
- Pensl brødene og bag det til de er gyldne og sprøde.
Denne opskrift er der helt sikkert et par på denne matrikel som har savnet hele eftermiddagen :D
SvarSletDet var det jeg tænkte, derfor den kom ind i dag :D
Slet