onsdag den 28. august 2013

Frikadeller med courgette og gulerod

Trænger dine frikadeller til fornyelse? Og vil du gerne have flere grøntsager ind i billedet? Prøv disse frikadeller med gulerod og courgette. Disse frikadeller er rigtig lækre, og fyldt med smag.
Det skal du bruge:
  • 1 pakke hakket kalv og svin
  • 1 courgette
  • 6-8 gulerødder
  • 1 pose frikalet med dansk smag
  • 1 løg
  • Salt
  • Peber
  • Chiliflager
  • 2-2½ dl vand
  • Havregryn
HUSK: (Når du har rørt farsen, så start med at steg en frikadelle. Smag på den, og vurder om der skal mere salt, peber eller chili i resten af farsen.)

Sådan gør du:
  • Kom farsen op i en stor skål.
  • Vask, skræl (gulerod og løg) og riv/hak grøntsagerne. Tilsæt dem til farsen.
  • Kom frikalet i, og tilsæt vand.
  • Kom salt, peber og chiliflager i farsen.
  • Hvis du synes at farsen er ret våd, så tilsæt havregryn. Dog ikke for meget. Det er en vurderings sag ;).
  • Lad farsen trække overdækket i køleskabet, i så lang tid som muligt. Helst en time.
  • Varm en pande godt op. Kom becel på panden, og læg en frikadelle på. Når den er færdig, så smager du på den, og vurder smagen.
  • Når smagen er der kører du bare løs med at stege frikadeller.
  • Spis dem eventuelt med kartofler og kogte grøntsager. Eller med en skrive rugbrød.
  • Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar