fredag den 17. januar 2014

Hvid chokolademousse med mynte

Vi er godt i gang med det nye år, og jeg vil give jer opskriften på forretten og dessert, som vi fik nytårsaften.
I får først desserten, men kun den ene af dem. Vi var lidt vilde i år, og lavede hele to desserter. En mørk og en hvid chokolademousse.
Den hvide har et dejligt straf af pebermynte. Opskriften kommer fra Nigella, men med et lille twist.

Det skal du bruge:
  • 1 æggehvide
  • 250 g hvid chokolade
  • 2½ dl piskefløde
  • ½ tsk pebermynteessens
  • Friske mynteblade
  • 1 pakke ladyfingers
  • Lidt grand manier
Sådan gør du:
  • Knus et par ladyfingers, og kom dem i portionsglas. Hæld lidt grand manier over og lad det trække mens moussen laves.
  • Smelt chokoladen over vandbad og lad den afkøle et par minutter.
  • Pisk fløde, æggehvide og pebermynteessens sammen.
  • Kom en skefuld af denne creme i den lune chokolade, og rør godt rundt. (Smag til om der skal mere pebermynte i)
  • Vend nu forsigtigt chokoladen sammen med cremen.
  • Fordel moussen i glassene
  • Pynt med et mynteblad og måske lidt grønt krymmel.
  • Stil dem på køl et par timer.
  • Velbekomme!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar