tirsdag den 7. januar 2014

Produktanbefaling: kokosolie

For to år siden hev min veninde og jeg, en uge ud af vores dejlig, lange sommerferie. Min veninde havde læst bogen: Kernesund familie. Hun synes det lød som et godt, nyt projekt for os at gå i krig med. Jeg var med på idéen!
Den uge blev til: "Helse/sundhedsugen." Begge familier blev kastet ud i det, og det var nu de to yngste familiemedlemmer, der bestemte madplanen i en hel uge. I løbet af den uge lærte vi en masse nye ting. Vi fik også kendskab til nye madprodukter. Det var noget af en oplevelse!
Blandt de nye madprodukterne var: valleproteinpulver, kokosolie, koldpressethørfrøsoli og KANEL! Ikke at kanel var nyt for os, men det skulle næsten i alle retter. Kan I forstille jer 3 x 5 måltider med smag af kanel!? Vi tog en laaang pause væk fra kanel, da ugen var slut.
Men kokosolie var et produkt, som blev i husstanden. I lang tid troede jeg, at man kun kunne få kokosolie med smag, men jeg blev klogere!

På Helsebixen.dk kan man få kokosolie med og uden smag! Det gør det lidt nemmere at stege mere mad, hvis man ikke ønsker en svag smag af kokos i sit mad.
Den jeg har, uden smag, kan findes lige her: Kokosolie uden smag


Du sidder måske med tanken: Hvorfor kokosolie?
Blogger og forfatter, Jane Faerber har i et indlæg skrevet om, hvorfor lige kokosolie er godt. Disse 7 grunde har jeg lånt, og giver dem nu til dig!
Velbekomme!
7 GODE GRUNDE TIL AT BRUGE KOKOSOLIE

 1. Kokosolie giver god energi
Kroppen kan anvende kokosolien som energi langt hurtigere end andre fedttyper. Det skyldes kokosoliens store indhold af mellemkædede fedtsyrer, som hurtigt og nemt optages i kroppen. Det betyder også, at kokosolie bruges som energi frem for at blive lagret som fedt.

2. Kokosolie virker svampe- og bakteriedræbende
Kokosolie indeholder den meget eftertragtede laurinsyre,  som er kendt for sin unikke antivirale, svampe- og bakteriedræbende virkning. Virkningen forstærkes efter sigende, hvis du kombinerer med A-vitamin fra forskelevertran (fx Cod Liver Oil). Det mener forfatterne til den meget spændende og kokoshyldende bog Eat Fat, Lose Fat.

3. Kokosolie styrker fordøjelsen og immunforsvaret
Det er igen de mellemkædede fedtsyrer, der støtter fordøjelsen og en god fordøjelse er altafgørende for et godt immunforsvar. Kokosolie har ved flere lejligheder vist sig gavnligt for dem, som lider af sygdomme som irritabel tyktarm og Crohn’s.

4. Kokosolie giver spændstig hud med færre rynker
Mættet fedt i kosten er essentielt for at bevare en spændstig hud. For mange flerumættede fedtsyrer (planteolier) kan derimod gøre cellerne slappe og føre til rynker. En personlig note her er, at jeg stadig har til gode at se dette i praksis. Forstå mig ret, jeg er fint tilfreds med min hud, men det er ikke ligefrem sådan, at folk uopfordret udbryder, om det virkelig kan passe, at jeg er 36. På den anden side kan man jo ikke vide, hvordan man ville have set ud, hvis man havde valgt anderledes.

5. Kokosolie øger stofskiftet
Hvis du lider af en underaktiv skjoldbruskkirtel (ansvarlig for bl.a. stofskiftet), er kokosolie din nye ven. Kokosolie alene kan nemlig forbedre skjoldbruskkirtlens funktion. Kombinerer du derudover kokosolien med Cod Liver Oil som er rigt på A-vitamin, giver du skjoldbruskkkirtlen de fedtsyrer, den skal bruge for at fungere optimalt.

6. Kokosolie er god for dig med galdeblæreproblemerKroppen skal ikke bruge galde for at optage kokosolien, ligesom den skal med fx mættet animalsk fedt. Kokosolie er derfor ideel for dig, der allerede har galdeblæreproblemer, men som gerne vil prøve kræfter med LCHF, men som har svært ved at spise mættet fedt. Du kan have gavn af at starte med kokosolie og lave en lidt langsommere optrapning med det animalske fedt.

7. Kokosolie er ketosefremmendeI disse dage hvor ketose er så populært, er det da værd at have med, at kokosolie er ekstremt ketosefremmende. Det er ikke noget jeg finder på. Det kan man både læse om i denne spændende bog, og jeg har såmænd også testet det på egen krop. Jeg har været en tur ude af optimal ketose og var på vej ind igen med morgenværdier omkring 1.0. Efter at have snacket på syndige kokossnacks, tog jeg en måling om eftermiddagen, og den var steget til 2,3. Jeg har ikke tidligere set mine værdier stige så heftigt over så kort tid. Næste morgen var jeg tilbage til 1.2.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar