Det skal du bruge:
- 1 L god æblemost
- ½ L Gingerale
- 1 citron, skåret i skiver
- 25 g ingefær, skåret i skiver
- 4 hele nelliker
- 4 kardemommekapsler
- 2 stjerneanis
- 2 stænger kanel
- ½ dl sukker
- 2 æbler
- 1 pose mandelsplinter
- Tranebær (Jeg brugte frysetørret)
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienserne op i en gryde.
- Lad det komme op og koge i et par minutter.
- Sluk for varmen og stil gryden til side.
- Lad gløggen trække i mindst 2 timer.
- Sig gløggen og kom den op i gryden igen.
- Varm den op og smag den til. Måske den skal have lidt vand. (Jeg kom 1½ kom vand i. Den var lidt skarp/syrlig i smagen. Vandet hjalp).
- Skær æblerne i tern og kom dem, mandler og tranebær ned i gryden.
- Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar