mandag den 15. juli 2013

Karamel/Dulce de leche

Min mor har været så sød at købe kondenseret mælk til mig!
Det betyder en ting = massere af karamel til kage, tærter og ikke mindst iskaffe!
Jeg har i et andet indlæg skrevet, hvordan man gør, men her kommer endnu en guide. Denne gang med billeder ;)

Sådan gør du:

  • Sæt en gryde med vand i kog.
  • Når vandet koger lægges dåsen/dåserne med kondenseret mælk ned i.
  • Der skrues ned for varmen og kommes låg over.
  • Lad dåsen/dåserne simre i gryden i 3-4 timer.
  • Hæld vandet fra.
  • Hold med en grydelap eller et viskestykke om dåsen, når den skal åbnes. Den er meget varm!
  • Hæld karamellen over i et rent glas.
  • Tilsæt eventuelt romessens.
  • Kan holde sig i køleskabet i ret lang tid.

1 kommentar:

  1. Mums mums mums siger jeg bare... ;o)

    Knus fra en flockert ;o)

    SvarSlet