lørdag den 6. juli 2013

Koldthævede solsikkeboller

Lækre koldthævede boller med solsikkerkerner og hørfrø. Perfekt til morgenbordet og den gode start på dagen.
Opskriften er fra Christine, hos har den skønne blog Plat du jour. Bloggen er klart et besøg værd. Jeg har lavet lidt ændringer i forhold til hendes version, men bollerne blev stadig super dejlige.
Jeg lavede dobbelt portion.

Det skal du bruge:
  • 30 g gær
  • 12 dl vand
  • 2 dl yoghurt
  • 2 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. olie
  • 10 g salt

Christine brugte 800 g stenformalet ølandshvede, men da jeg ikke havde det, blandede jeg lidt forskelligt mel.
Mel:
  • 120 g rugmel
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 1100 g hvedemel

Sådan gør du:
  • Hæld vandet i en stor skål op opløs gæren.
  • Tilsæt honning, salt, yoghurt og olie.
  • Kom frø og kerner i.
  • Melet tilsættes. Dejen skal være en smule våd, men der skal være nok mel til, at bollerne kan hæve op, når de bages.
  • Put film om skålen og sæt den i køleskabet natten over.
  • Når dejen har hævet, tændes ovnen på 225 grader og lad bagepladerne blive varme sammen med ovnen.
  • Rul og form bollerne til den ønskede størrelse, og læg dem på bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 20 min.
  • Bagepapirene med boller hives over på bagepladerne, når ovnen er klar. (få eventuelt en til at hjælpe)
  • Bollerne bages i 15-20 min. Hold øje med dem!
  • Velbekomme.


2 kommentarer:

  1. Hvor ser det gode ud - det er alt for længe siden jeg har bagt (:

    - Kit

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-)
      jeg må ærligt indrømme, at det med at bage brød, det er ikke lige det jeg gør så tit. Plus jeg synes det er nemmere at bage kager hihi ;-)
      mvh Louise

      Slet