tirsdag den 25. februar 2014

Æblekage

Denne æblekage er lavet med fuldkornshvedemel. Det giver kagen lidt ekstra i form af struktur. Fuldkornshvedemelet kan selvfølgelig undlades, og alm. hvedemel kan bruges.


Det skal du bruge:
  • 4 æbler (gerne forskellige)
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g becel
  • 3/4 dl mælk
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 60 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vanillesukker
  • Lidt kanel og kanelsukker

Sådan gør du:
  • Sæt ovnen på 200 grader.
  • Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i små tern og læg dem i en skål med koldt vand.
  • Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps".
  • Bland smør og mælk i æggesnapsen og pisk blandingen.
  • Mel, bagepulver og vanillepulver blandes i en skål for sig. Derefter vendes det i æggeblandingen.
  • Hæld vandet fra æblerne og lad dem dryppe af.
  • Kom dejen i en springform, som er gjort klar med et stykke bagepapir.
  • Drys toppen af kagen med lidt kanel.
  • Fordel æblerne jævnt ud over dejen.
  • Drys toppen/æblerne med lidt kanelsukker.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min.
  • Nydes med lidt cremefraise.
  • Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar