Det skal du bruge:
- 1 butternutgræskar
- 2 porre
- 1 fed hvidlød
- 200 g perlebyg
- 50 g valnødder
- 1 håndfuld grofthakket persille
- Olie og citronsaft
- Salt + peber
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 190 grader.
- Skræl, halver og fjern kernerne fra græskarret. Skær det i små terninger.
- Kom terningerne i et ovnfast fad med lidt olie, salt og peber. Bland det sammen.
- Bag dem i 15 min.
- Skær porre ud i små ringe og hak hvidløget. Kom det i fadet til græskar terningerne, og tilsæt lidt ekstra olie. Vend det godt rundt.
- Bag i 20 min.
- Mens grøntsagerne er i ovnen, koges perlebyg i saltet vand, til den er mør, men stadig nøddeagtig.
- Hæld vandet fra, når perlebyggen har kogt, og lad det køle helt af.
- Drys valnødder over grøntsagerne og bag yderligere 8-10 min.
- Når alt er kølet af, og har stuetemperatur vendes grøntsager og perlebyg sammen i en skål.
- Tilsæt lidt olie, citronsaft, persille. Måske lidt ekstra salt og peber.
- Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar