fredag den 28. marts 2014

Gulerodskage

Denne gulerodskage er så god, at hele Himlen synger. Den har endda lavt sukker- og fedtindhold, og der er derfor brugt Perfect Fit.
Det skal du bruge:
  • 5 gulerødder
  • 4 æg, delt i hvider og blommer
  • 50 g brun farin
  • Skal fra 1 appelsin
  • 250 g hvedemel
  • 60 g becel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 100 g Perfect Fit
  • Et lille drys kanel
Glasur + pynt:
  • Flormelis
  • Appelsinsaft
  • Appelsinskal
  • Hakkede pistacienødder
  • Frysetørret jordnær
Sådan gør du:
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Gør en springform eller lille bradepande klar med bagepapir.
  • Riv gulerødderne fint.
  • I en skål piskes æggeblommer og brum farin sammen. Tilsæt becel. Riv appelsinskal i.
  • Bland mel, perfect fit, bagepulver og kanel i en anden skål. Sigt det i æggemassen.
  • Bland gulerødderne i.
  • (Hvis dejen er lidt for fast, så kom 1-2 dl mælk i)
  • I en anden skål piskes æggehviderne stive.
  • De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt ned i dejen.
  • Dejen kommes i formen og bages i ovnen i ca. 50 min.
  • Når kagen er bagt færdig skal den køle helt af inden den pyntes.
  • Bland flormelis, appelsinsaft og skal sammen i en skål, og hæld det over kagen.
  • Pynt med hakkede pistacienødder, frysetørret jordbær eller andet.
  • Velbekomme!

1 kommentar:

  1. Ja det må man sige ;o)
    Mine kollegaer synger endnu... efter mere ;o)

    Knus Mobbi....

    SvarSlet