Det skal du bruge:
- 5 gulerødder
- 4 æg, delt i hvider og blommer
- 50 g brun farin
- Skal fra 1 appelsin
- 250 g hvedemel
- 60 g becel
- 3 tsk. bagepulver
- 100 g Perfect Fit
- Et lille drys kanel
Glasur + pynt:
- Flormelis
- Appelsinsaft
- Appelsinskal
- Hakkede pistacienødder
- Frysetørret jordnær
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Gør en springform eller lille bradepande klar med bagepapir.
- Riv gulerødderne fint.
- I en skål piskes æggeblommer og brum farin sammen. Tilsæt becel. Riv appelsinskal i.
- Bland mel, perfect fit, bagepulver og kanel i en anden skål. Sigt det i æggemassen.
- Bland gulerødderne i.
- (Hvis dejen er lidt for fast, så kom 1-2 dl mælk i)
- I en anden skål piskes æggehviderne stive.
- De stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt ned i dejen.
- Dejen kommes i formen og bages i ovnen i ca. 50 min.
- Når kagen er bagt færdig skal den køle helt af inden den pyntes.
- Bland flormelis, appelsinsaft og skal sammen i en skål, og hæld det over kagen.
- Pynt med hakkede pistacienødder, frysetørret jordbær eller andet.
- Velbekomme!
Ja det må man sige ;o)
SvarSletMine kollegaer synger endnu... efter mere ;o)
Knus Mobbi....