mandag den 1. december 2014

Citronsmåkager med mandler

Glædelig 1. december!
Her kommer den første julekage til julebagningen.
Opskriften kommer fra magasinet Mad!.

Hviletid: 4 timer
Bagtid: 10 min.

Antal: ca. 25 (så lav gerne dobbelt portion)

Det skal du bruge:
  • 125 g smuttede mandler
  • korn af 1 vaniljestang
  • 125 g hvedemel
  • 125 g sukker
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • 65 g smør
  • skal af 1 citron
  • 1 æg
Pynt:
  • 1 æg
  • 1 pose usaltede pistacienødder
  • 1-2 spsk. sukker
Sådan gør du:
  • Smør skæres i tern og kommes i en skål.
  • Hæld mel, sukker og hjortetaksalt over, og lad det stå ca. 30 min. så det er til at arbejde med.
  • De smuttede mandler kommes i en minihakker med vaniljekorn og hakkes fint.
  • Smørret smuldres ud i blandingen.
  • Kom mandler op til melblandingen, og riv citronskal i.
  • Slå ægget ud og saml dejen hurtigt.
  • Rul dejen til en klump og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den på køl i ca. 4 timer.
4 timer senere
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rul dejen ud til en passende tykkelse på et meldrysset bord.
  • Skær dejen ud i små firkanter og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl dejen med æg og drys sukker og hakkede pistacienødder på.
  • Kom bagepladen i ovnen og bag de små kager i ca. 10 min.
  • Velbekomme!





Ingen kommentarer:

Send en kommentar