Her kommer den første julekage til julebagningen.
Opskriften kommer fra magasinet Mad!.
Hviletid: 4 timer
Bagtid: 10 min.
Antal: ca. 25 (så lav gerne dobbelt portion)
Det skal du bruge:
- 125 g smuttede mandler
- korn af 1 vaniljestang
- 125 g hvedemel
- 125 g sukker
- ½ tsk. hjortetaksalt
- 65 g smør
- skal af 1 citron
- 1 æg
Pynt:
Sådan gør du:
- Smør skæres i tern og kommes i en skål.
- Hæld mel, sukker og hjortetaksalt over, og lad det stå ca. 30 min. så det er til at arbejde med.
- De smuttede mandler kommes i en minihakker med vaniljekorn og hakkes fint.
- Smørret smuldres ud i blandingen.
- Kom mandler op til melblandingen, og riv citronskal i.
- Slå ægget ud og saml dejen hurtigt.
- Rul dejen til en klump og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den på køl i ca. 4 timer.
4 timer senere
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rul dejen ud til en passende tykkelse på et meldrysset bord.
- Skær dejen ud i små firkanter og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Pensl dejen med æg og drys sukker og hakkede pistacienødder på.
- Kom bagepladen i ovnen og bag de små kager i ca. 10 min.
- Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar