Jeg er meget i tvivl.
Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst fik et, og hvordan de overhovedet smager. Så jeg kastede mig i sidste uge ud i at lave dem selv. MEN.Som mange andre retter/bageværk, er der et hav af forskellige opskrifter. Kærnemælkshorn er ingen undtagelse. Jeg har lavet en opskrift, som er sammensat af 3 andre opskrifter, samt lidt efter min mening. Jeg håber du synes om dem. :)
Det skal du bruge:
- 350 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. bagepulver
- 2 spsk. rørsukker
- 1 dl hørfrø
- 100 g blødt smør
- 3 dl kærnemælk
Dette kan du komme inden i:
Pynt:
Sådan gør du:
- Bland mel, salt, bagepulver, rørsukker og hørfrø sammen i en skål.
- Det bløde smør smuldres i blandingen.
- Tilsæt kærnemælk og bland det hele godt sammen.
- Dæk skålen til og stil den i køleskabet. Helst natten over.
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
- Når dejen har hvilet, rulles den ud til en stor cirkel.
- Skær cirklen ud i "lagkagestykker".
- Hvis du ønsker noget inden i dine horn, så kom det på trekanterne nu.
- Jeg kom marcipan i halvdelen af hornene, og smør og sukker i den anden halvdel.
- Rul dem sammen til horn.
- Pensel hornene med æg, og drys hakkede mandler og perlesukker over.
- Bag dem i 18-20 min.
- Velbekomme.
Kan de bages i en microovn :P MUMS altså!
SvarSletDet har jeg ikke lige testet, men du kan altid prøve ;)
SletOg hvis man ikke kan, så får du sikkert et godt grin pga. dej i hele mikroovnen