onsdag den 2. oktober 2013

Fuldkorns-Kærnemælkshorn

Hvordan smager et kærnemælkshorn egentlig???
Jeg er meget i tvivl.
Jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst fik et, og hvordan de overhovedet smager. Så jeg kastede mig i sidste uge ud i at lave dem selv. MEN.Som mange andre retter/bageværk, er der et hav af forskellige opskrifter. Kærnemælkshorn er ingen undtagelse. Jeg har lavet en opskrift, som er sammensat af 3 andre opskrifter, samt lidt efter min mening. Jeg håber du synes om dem. :)
Det skal du bruge:
  • 350 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 spsk. bagepulver
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 dl hørfrø
  • 100 g blødt smør
  • 3 dl kærnemælk

Dette kan du komme inden i:
  • Marcipan
  • Smør og sukker
  • Syltetøj

Pynt:
  • 1 æg til pensling
  • Hakkede mandler
  • Perlesukker

Sådan gør du:
  • Bland mel, salt, bagepulver, rørsukker og hørfrø sammen i en skål.
  • Det bløde smør smuldres i blandingen.
  • Tilsæt kærnemælk og bland det hele godt sammen.
  • Dæk skålen til og stil den i køleskabet. Helst natten over.
  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • Når dejen har hvilet, rulles den ud til en stor cirkel.
  • Skær cirklen ud i "lagkagestykker".
  • Hvis du ønsker noget inden i dine horn, så kom det på trekanterne nu.
  • Jeg kom marcipan i halvdelen af hornene, og smør og sukker i den anden halvdel.
  • Rul dem sammen til horn.
  • Pensel hornene med æg, og drys hakkede mandler og perlesukker over.
  • Bag dem i 18-20 min.
  • Velbekomme.

2 kommentarer:

  1. Kan de bages i en microovn :P MUMS altså!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har jeg ikke lige testet, men du kan altid prøve ;)
      Og hvis man ikke kan, så får du sikkert et godt grin pga. dej i hele mikroovnen

      Slet