I får derfor en opskrift på en kage i dag.
Denne kage kommer fra Joy med bloggen Joy the Baker.
Den blev dog ikke helt som jeg havde trodet. Plus den skal bage i virkelig lang tid...
Men den er anderledes, kan spises og smager godt.
Det skal du bruge:
- 2½ kop mel
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. kardemomme
- ½ kop sukker
- 2 æg
- 1½ kop kærnemælk
- 1/4 kop becel (eller koldt smeltet smør)
- 1 tsk. vaniljeessens
- ½ tsk. mandelessens
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Gør en spring form klar. Enten med bagepapir eller smør og mel.
- I en mellem skål: Bland mel, bagepulver, natron, salt, kardemomme og sukker sammen.
- I en mindre skål : Bland kærnemælk, æg, og smør sammen. Tilsæt vaniljeessens og mandelessens.
- Bland de våde ingredienser(kærnemælk, æg...) sammen med de tørre ingredienser.
- Kom dejen op i springformen.
- Halver fignerne og læg den oven på dejen.
- Drys mandelflager og sukker over.
- Bag kagen i 35 min. (Tjek kagen godt! Der kan være ubagt dej under fignerne. Hvis der er dette, så kig på punktet under dette. Hvis ikke, velbekomme!)
- Efter 35 min. dækkes kagen til med staniol og kagen bages yderligere i ca. 1 time.
- Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar