mandag den 13. januar 2014

Biscotti

I december bagte jeg, udover en masse julesmåkager, også de kendte italienske kager biscotti!
Det var første gang jeg prøvede at bage dem, og jeg blev ret glad for resultatet. Jeg vil med garanti bage dem igen.



Det skal du bruge:
  • 4 æg
  • 4 dl rørsukker
  • 9 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • 150 g grofthakkede mandler
  • 200 g grofthakket mørk chokolade
  • 1-2 poser grofthakkede pistacienødder
Sådan gør du:
  • Pisk æg og sukker sammen. Massen skal blive tyk og skummende.
  • Hak mandler, nødder og chokolade.
  • Tænd ovnen på 180 grader, og gør en bageplade eller to klar med bagepapir.
  • Bland mel, bagepulver, salt, mandler, nødder og chokolade sammen, og vende det i dejen.
  • - Hvis dejen synes for våd, så tilsæt lidt mere mel - men den må ikke blive hård i konsistensen.
  • Form dejen, med mel på hænderne, til pølser af bagepladens længde og med en tykkelse på ca. 3 cm.
  • Tryk dem en anelse flade, og bag dem i 20 minutter.
  • Efter 20 minutter tages de ud, og temperaturen skrues ned til 100 grader.
  • Skær stængerne ud på skrå, og vende dem, så den side kniven har rørt vendes opad.
  • Bag dem yderligere i 20-30 minutter, når ovnen har er kommet ned på 100 grader. (Lad lågen være på klem eller helt åben, så går det lidt hurtigere med at få temperaturen ned.)
  • Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar