Det skal du bruge:
- ca. 400 g røget laks i skiver
- Madpapir el. bagepapir
- 2½ dl cremefraiche 38 5
- Skal og sagt af 1 citron
- 1/4 tsk. salt samt peber
- ½-1 bundt dild
- Tilbehør: flute, salat, lakserogn/kaviar, citron, agurk, spirer
Sådan gør du:
- Dildcreme: Bland cremefraiche, citronskal, citronsaft, salt og peber sammen i en skål.
- Pisk blandingen til skum med en elpisker. Det skal ligne flødeskum.
- Vend hakket dild i og stil det i køleskabet.
- Læg et stykke bagepapir på bordet. Læg et lag af laksskiverne ved siden af hinanden i en firkant.
- Billedeguide til rulning
- Smør et lag dildcreme på laksen. (gem noget creme hvis du laver flere ruller.)
- Rul laksefirkanten sammen som en roulade fra den lange side – brug en bordkniv til at bøje den yderste kant af laksen ind over dildcremen i starten. Fortsæt med at rulle rouladen sammen ved at hive i papiret foroven. Fold papiret om lakserouladen, og rul den evt. yderligere ind i et stykke alufolie, så den holder bedre på formen.
- Lav endnu en lakseroulade på samme måde af den resterende laks og dildcreme.
- Læg lakserouladerne i fryseren i mindst 2 timer, til de er faste nok til at skære.
- Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar