fredag den 24. januar 2014

Lakseroulade med dildcreme

Som jeg har skrev tidligere, så ville jeg give jer opskriften på forretten og desserten fra nytårsaften. Desserten har I fået, så nu kommer forretten. Forretten "sidste" år var lakseroulade. Noget vi ikke havde prøvet før, men som vi helst sikkert skal prøve igen. Jeg fandt opskriften på magasinet Mad!'s hjemmeside. Jeg linker til opskriften da der er en god billedeguide til, hvordan man skal rulle den osv.

Det skal du bruge:

  • ca. 400 g røget laks i skiver
  • Madpapir el. bagepapir
  • 2½ dl cremefraiche 38 5
  • Skal og sagt af 1 citron
  • 1/4 tsk. salt samt peber
  • ½-1 bundt dild
  • Tilbehør: flute, salat, lakserogn/kaviar, citron, agurk, spirer

Sådan gør du:
  • Dildcreme: Bland cremefraiche, citronskal, citronsaft, salt og peber sammen i en skål.
  • Pisk blandingen til skum med en elpisker. Det skal ligne flødeskum.
  • Vend hakket dild i og stil det i køleskabet.
  • Læg et stykke bagepapir på bordet. Læg et lag af laksskiverne ved siden af hinanden i en firkant.
  • Billedeguide til rulning
  • Smør et lag dildcreme på laksen. (gem noget creme hvis du laver flere ruller.)
  • Rul laksefirkanten sammen som en roulade fra den lange side – brug en bordkniv til at bøje den yderste kant af laksen ind over dildcremen i starten. Fortsæt med at rulle rouladen sammen ved at hive i papiret foroven. Fold papiret om lakserouladen, og rul den evt. yderligere ind i et stykke alufolie, så den holder bedre på formen.
  • Lav endnu en lakseroulade på samme måde af den resterende laks og dildcreme.
  • Læg lakserouladerne i fryseren i mindst 2 timer, til de er faste nok til at skære.
  • Velbekomme!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar