Det skal du bruge:
- 2 spsk birkes
Skål 1:
- 3 spsk flormelis
- Revet citronskal fra 2 citroner
- 150 g sigtet mel
- 2 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ½ tsk salt
Skål 3:
- 2 æg
- 1 tsk vaniljeessens
- Saften fra 1 citron
- 1 bæger ricotta ost
- 1 skvis becel
- 1 dl kærnemælk (mælk eller vand er også fint)
- 1-2 spsk vand (tilsæt mere, hvis dejen er for samlet. Den skal dog heller ikke være meget flydende!)
Sådan gør du:
- Start med at bland flormelis og citronskal i en lille skål. Bland det godt sammen. Stil skål 1 til side.
- I skål 2 sigtes alle ingredienserne og blandes godt sammen.
- Flormelis og citronskal fra skål 1 kommes i skål 2. Bland godt.
- I skål 3 kommes alle ingredienserne i, og det hele piskes godt sammen. Juster dejen med vand. Den skal ikke være flydende som pandekagedej, men heller ikke fast som "brøddej".
- De våde ingredienser, skål 3, blandes i skål 2, de tørre ingredienser. Bland det godt sammen.
- Tilsæt birkes og rør rundt.
- Bag vaflerene og spis dem med honning/sirup, frisk frugt, syltetøj eller hvad man nu vil.
- Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar