Lige en lille reminder: Hvis du har planer om at servere snitterne for gæster, så bag den et par dage før. Kagen smager bedre efter et par dage, hvor du så kan pynte den.
Det skal du bruge:
Kagen/dejen:
- 75 g smør
- 75 g brun farin
- 200 g honning
- 1 æg
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1½ tsk. stødt kardemomme
- 350 g mel
- 1,5 dl kærnemælk
- Abrikosmarmelade
Pynt:
Sådan gør du:
- Tænd ovnen op 150 grader.
- Honning, smør og brun farin smeltes i en gryde.
- Det køles en smule af, og ægget kommes i.
- Natron, ingefær, kardemomme og mel blandes i en skål.
- Rør det sammen skiftevis med kærnemælk.
- Dejen kommes i en velsmurt/(bagepapir) lille bradepande.
- Bages i 45 min. ved 150 grader.
- Når den er bagt og kølet helt af, flækkes den og abrikosmarmelade smøres på.
- Læg de to bunde sammen, og pak kagen ind i folie.
- Lad kagen "trække" i en dag eller to. (Den smager bedst efter et par dage).
- Når der er gået en dag eller to, kan kagen bliver pyntet.
- Smut mandlerne og lave en chokoladeglassur.
- Læg mandlerne sådanne, at når du skal skære snitter, så er det en mandel på hver snitte.
- Velbekomme.
Meget lækker og luftig honningkage...
SvarSletChristiansfeld værdig ..........
Kh Vibe
Igen nu - endda i bedste aften-/kage-tid... Havde jeg en ovn, var jeg gået i gang med det samme!!
SvarSlet