onsdag den 11. september 2013

Honningsnitter

Har du nogensinde været i Christiansfeld? Det er en by i Jylland, og de er kendte for deres honningkager. Mine honningsnitter er en god "gør-det-selv" honningkage, hvis man ikke bor tæt på Christiansfeld. Men jeg vil klart anbefale folk at besøge byen. Jeg kan huske første gange jeg besøgte byen med min familie. Gaderne var så hyggelige og som fra gamle dage. Vi købte en masse forskellige slags honningkager, men også en anden kage. I Christiansfeld har/havde de nok den største jordbærkage/tærte jeg nogensinde har set! Den var nok 3-4 gange så stor som dem vi kender. Ohøj hvor var den god og himmelsk. Disse honningsnitter er også gode, lækre, snasket og ja, min mor og søster vil nok kalde dem himmelske. :)
Lige en lille reminder: Hvis du har planer om at servere snitterne for gæster, så bag den et par dage før. Kagen smager bedre efter et par dage, hvor du så kan pynte den.

Det skal du bruge:
Kagen/dejen:
  • 75 g smør
  • 75 g brun farin
  • 200 g honning
  • 1 æg
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1½ tsk. stødt kardemomme
  • 350 g mel
  • 1,5 dl kærnemælk

Fyld:

  • Abrikosmarmelade
Pynt:
  • Smuttede mandler
  • Chokoladeglassur


Sådan gør du:
  • Tænd ovnen op 150 grader.
  • Honning, smør og brun farin smeltes i en gryde.
  • Det køles en smule af, og ægget kommes i.
  • Natron, ingefær, kardemomme og mel blandes i en skål.
  • Rør det sammen skiftevis med kærnemælk.
  • Dejen kommes i en velsmurt/(bagepapir) lille bradepande.
  • Bages i 45 min. ved 150 grader.
  • Når den er bagt og kølet helt af, flækkes den og abrikosmarmelade smøres på.
  • Læg de to bunde sammen, og pak kagen ind i folie.
  • Lad kagen "trække" i en dag eller to. (Den smager bedst efter et par dage).
  • Når der er gået en dag eller to, kan kagen bliver pyntet.
  • Smut mandlerne og lave en chokoladeglassur.
  • Læg mandlerne sådanne, at når du skal skære snitter, så er det en mandel på hver snitte.
  • Velbekomme.

2 kommentarer:

  1. Meget lækker og luftig honningkage...
    Christiansfeld værdig ..........

    Kh Vibe

    SvarSlet
  2. Igen nu - endda i bedste aften-/kage-tid... Havde jeg en ovn, var jeg gået i gang med det samme!!

    SvarSlet