tirsdag den 17. september 2013

Risdessert med appelsin


Det skal du bruge:

  • 1 dåse kokosmælk (350 g)
  • 1 dåse vand (Brug kokosmælkdåsen. (350 g))
  • 2 dl basmati ris
  • Skal fra 1 appelsin
  • 3 tsk. brun farin
  • Lidt salt
  • 1 drys vaniljepulver
Tilbehør:
  • Appelsinmarmelade
  • 1 appelsin (eventuelt den du har brugt ovenover)

Sådan gør du:
  •  I en gryde, på medium varme tilsættes vand, kokosmælk, ris, appelsinskal, salt og sukker.
  • Bring det i kog og lad det simre ved lav/svag varme med låg.
  • Kog i omkring 15 min. til risene har opsuget væsken.
  • Fjern fra varmen og tilsæt vanilje.
  • Lad risene køle helt af inden de serveres.
  • Hvis de har opsuget rigtig meget, og blandingen ser meget fast ud, så tilsæt noget cremefine/milda/fløde et eller andet, så det har en lidt cremet konsistens.
  • Læg en skefuld af de kolde ris i et glas, og læg appelsinmarmelade oven på, og så lidt flere ris.
  • Skær appelsinen i små stykker og læg dem på toppen af desserten.
  • Velbekomme.
TIP: Pisk cremefine til pisk/fløde til skum, og vend det i ris-blandingen. På den måde blive det lidt som risalamande. Denne version er mere mig. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar