Det skal du bruge:
- 80 g fuldkornshvedemel
- 900 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. kanel
- 50 g gær
- 5 dl mælk
Fyld:(Du må selv vurdere, hvor meget du ca. vil bruge. Husk at smag efter, om der er nok kanel i.)
- Hæld mælken i en gryde, og varm den på svag varme.
- Smuldre gæren i en stor skål, og hæld den lune mælk over.
- Opløs gæren.
- Tilsæt salt, kardemomme og kanel. Rør godt rundt.
- Tilsæt melet og ælt dejen godt. Nu længere du ælter dejen, nu bedre bliver den.
- Sæt dejen til hævning i 30 min, og tænd ovnen på 200 grader.
- Lav fyldet, som skal i sneglene.
- Rul dejen ud, (del dejen i to, da den er ret stor), og smør kanelfyldet på.
- Rul den sammen, på den lange led, og skær sneglene ud.
- Læg dem på en bageplade, og pres dem eventuelt lidt ned med din håndfladen.
- Lad dem efterhæve i 15 min.
- Bag sneglene i ca. 20 min. eller til dejen er gylden.
- Lad dem køle helt af, inden du hælder glasur over.
- Velbekomme.
Bare så gode - holder sig friske i flere dage ;o)
SvarSletkh Lene