fredag den 23. august 2013

kanelsnegle

Intet kan slå hjemmebagte kanelsnegle. Duften af kanel, som danser rundt i hele huset. Det søde hvide glasur, som lige giver sneglen det lille ekstra pift. Opskriften her er til ca. 24 snegle.
Det skal du bruge:
  • 80 g fuldkornshvedemel
  • 900 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 50 g gær
  • 5 dl mælk
Fyld:(Du må selv vurdere, hvor meget du ca. vil bruge. Husk at smag efter, om der er nok kanel i.)
  • Rørsukker/sukker
  • Flydende becel
  • Kanel
Pynt:
  • Flormelis
  • Vand

Sådan gør du:
  • Hæld mælken i en gryde, og varm den på svag varme.
  • Smuldre gæren i en stor skål, og hæld den lune mælk over.
  • Opløs gæren.
  • Tilsæt salt, kardemomme og kanel. Rør godt rundt.
  • Tilsæt melet og ælt dejen godt. Nu længere du ælter dejen, nu bedre bliver den.
  • Sæt dejen til hævning i 30 min, og tænd ovnen på 200 grader.
  • Lav fyldet, som skal i sneglene.
  • Rul dejen ud, (del dejen i to, da den er ret stor), og smør kanelfyldet på.
  • Rul den sammen, på den lange led, og skær sneglene ud.
  • Læg dem på en bageplade, og pres dem eventuelt lidt ned med din håndfladen.
  • Lad dem efterhæve i 15 min.
  • Bag sneglene i ca. 20 min. eller til dejen er gylden.
  • Lad dem køle helt af, inden du hælder glasur over.
  • Velbekomme.

1 kommentar:

  1. Bare så gode - holder sig friske i flere dage ;o)

    kh Lene

    SvarSlet