lørdag den 31. august 2013

Chokolademousse med vaniljecreme og ristet nødder

Denne chokolademousse er uden fløde, sukker og smør. Er det noget du tør prøve? ;)
Husk at lave den i god tid, da den skal stå på køl og stivne i et par time, inden at den kan spises.
Der bliver ca. 3-4 glas alt efter glasenes størrelse.
Det skal du bruge:
Mousse:
  • 1 dåse kokosmælk
  • 120 g dadler
  • ½ knivspids salt
  • 4 tsk. kakaopulver med top
  • 1 godt drys vaniljepulver
  • 3 blade husblas
Vaniljecreme:
  • 1 pakke mascarpone
  • Vaniljepulver
  • Vaniljeessens
  • Sød
Pynt:
  • Mandler
  • Hasselnødder

Sådan gør du:
  • Kokosmælk og dalder kommes i en gryde, og sættes på svag-middel varme. (Det skal ikke koge)
  • Kakao og vanilje tilsættes gennem en sigte. Tilsæt salt.
  • Blend massen. Eventuelt med en stavblender.
  • Læg husblas i koldt vand. Når husblassen er "klar", kommes det op i gryden og røres ud i.
  • Giv det et kort opkog.
  • Fordel moussen i glas, og sæt dem på køl i et par timer. 
  • Rør alle ingredienserne sammen til vaniljecremen. Smag den til med sød og vanilje.
  • Rist mandler og hasselnødder på en tør pande. Lad dem køle af inden du hakker dem.
  • Når chokolademoussen har sat sig og er kold, lægges vaniljecremen oven på.
  • På toppen kommes de ristet mandler og hasselnødder.
  • Velbekomme.

5 kommentarer:

  1. Haha... Ååh nej, ikke igen! Jeg gad virkelig godt sætte tænderne i en portion, modsat den rugbrødsmad som jeg skal sætte tænderne i omlidt :S

    SvarSlet
  2. BONUSINFO: Det koreord jeg skulle skrive af, for at kunne poste en kommentar hed endda Lkage + nogle tal. Det er sku' ikke i orden! :(

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahaha :D Åhh haa beklager. Du må hoppe i det søde køkken, og prøve dine ting af ;)
      BONUSINFO: Den smagte såååå godt!

      Slet
  3. Lyder som en god kombination - kokos og chokolade er jo et skønt match (:

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er nemlig en god kombination, men her kan man ikke smage kokossen, da det er chokoladen som det handler om :)

      Louise

      Slet