fredag den 9. august 2013

Nutella

Jeg har set rigtig mange bloggere, som har lavet deres eget "Nutella" / chokoladesmørepålæg. Jeg tænkte, at jeg da så også måtte kaste mig ud i dette hit. Opskriften er fra Claus Meyer.


Det skal du bruge:
  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 150 g mælkechokolade
  • 200 g mørk chokolade
  • 5 dl sødmælk
  • korn fra ½ vaniljestang
  • 50 g honning


Sådan gør du:
  • Kom mandlerne i en gryde med kogende vand, og lad dem blanchere i 3 min.
  • Skyl dem i koldt vand, og smut dem.
  • Lad dem herefter tørre på et rent klæde.
  • Forvarm ovnen til 180 grader ved varmluft.
  • Fordel de smuttede mandler og hasselnødderne i hver sin ende af en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Rist i 10-15 min., til de er gyldne, og hasselnøddernes hinde løsner sig.
  • Tag pladen ud af ovnen, og lad mandler og nødder køle af.
  • Gnid hinderne af hasselnødderne i et rent viskestykke.
  • Hak mælkechokolade og mørk chokolade groft, og kom begge dele i en skål.
  • Smelt chokoladen i et varmt vandbad.
  • Stil skålen til side.
  • Pisk sødmælk, vaniljekorn og honning sammen i en gryde, og bring det i kog.
  • Kom mandler og hasselnødder i en foodprocessor, og kør dem til en pasta.
  • Tilsæt det smeltede chokolade og derefter den varme mælkeblanding, og kør hurtigt blandingen sammen.
  • Fordel chokoladesmørepålægget i helt rene sylteglas.
  • Opbevar "Nutellaen" i køleskabet, hvor det kan holde sig i ca. 1 uge.
  • Velbekomme.


In English: What you need:
  • 100 g almonds
  • 100 g hazelnuts
  • 150 g milk chocolate
  • 200g dark chocolate
  • 5 dl whole milk
  • ½ vanilla pod
  • 50 g honey

What to do:
  • Put the almonds in a pot with boiling water and let them blanch for 3 minutes.
  • Rinse them in cold water, and slip them.
  • Let them dry on a clean cloth.
  • Preheat the oven to 180 degrees by hot air.
  • Spread the almonds and hazelnuts in each end of a baking tray lined with baking paper.
  • Toast for 10-15 min., until they are golden and the hazelnuts skin come loose.
  • Remove the plate from the oven and let almonds and nuts cool.
  • Rub the skin of the hazelnuts in a clean tea towel.
  • Chop the milk chocolate and dark chocolate, and come both in a bowl.
  • Melt the chocolate in a hot water bath.
  • Set the bowl aside.
  • Whisk the milk, vanilla seeds and honey together in a saucepan and bring to a boil.
  • Put almonds and hazelnuts in a food processor and run them into a paste.
  • Add the melted chocolate and then the hot milk mixture and run the blend quickly together.
  • Distribute the “Nutella” in absolutely clean canning jars.
  • Store the homemade “Nutella” in the refrigerator where it will keep for approx. 1 week.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar