Det skal du bruge:
- 100 g mandler
- 100 g hasselnødder
- 150 g mælkechokolade
- 200 g mørk chokolade
- 5 dl sødmælk
- korn fra ½ vaniljestang
- 50 g honning
Sådan gør du:
- Kom mandlerne i en gryde med kogende vand, og lad dem blanchere i 3 min.
- Skyl dem i koldt vand, og smut dem.
- Lad dem herefter tørre på et rent klæde.
- Forvarm ovnen til 180 grader ved varmluft.
- Fordel de smuttede mandler og hasselnødderne i hver sin ende af en bageplade beklædt med bagepapir.
- Rist i 10-15 min., til de er gyldne, og hasselnøddernes hinde løsner sig.
- Tag pladen ud af ovnen, og lad mandler og nødder køle af.
- Gnid hinderne af hasselnødderne i et rent viskestykke.
- Hak mælkechokolade og mørk chokolade groft, og kom begge dele i en skål.
- Smelt chokoladen i et varmt vandbad.
- Stil skålen til side.
- Pisk sødmælk, vaniljekorn og honning sammen i en gryde, og bring det i kog.
- Kom mandler og hasselnødder i en foodprocessor, og kør dem til en pasta.
- Tilsæt det smeltede chokolade og derefter den varme mælkeblanding, og kør hurtigt blandingen sammen.
- Fordel chokoladesmørepålægget i helt rene sylteglas.
- Opbevar "Nutellaen" i køleskabet, hvor det kan holde sig i ca. 1 uge.
- Velbekomme.
In English: What you
need:
- 100 g almonds
- 100 g hazelnuts
- 150 g milk chocolate
- 200g dark chocolate
- 5 dl whole milk
- ½ vanilla pod
- 50 g honey
What to do:
- Put the almonds in a pot with boiling water and let them blanch for 3 minutes.
- Rinse them in cold water, and slip them.
- Let them dry on a clean cloth.
- Preheat the oven to 180 degrees by hot air.
- Spread the almonds and hazelnuts in each end of a baking tray lined with baking paper.
- Toast for 10-15 min., until they are golden and the hazelnuts skin come loose.
- Remove the plate from the oven and let almonds and nuts cool.
- Rub the skin of the hazelnuts in a clean tea towel.
- Chop the milk chocolate and dark chocolate, and come both in a bowl.
- Melt the chocolate in a hot water bath.
- Set the bowl aside.
- Whisk the milk, vanilla seeds and honey together in a saucepan and bring to a boil.
- Put almonds and hazelnuts in a food processor and run them into a paste.
- Add the melted chocolate and then the hot milk mixture and run the blend quickly together.
- Distribute the “Nutella” in absolutely clean canning jars.
- Store the homemade “Nutella” in the refrigerator where it will keep for approx. 1 week.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar